Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pórkový krém s jarní cibulkou

Zpět
  • Autor: PKosu
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)190
Citronová kůra5
Cibulka jarní170
Pór170

Dochucovadla:

pepř, sůl, citronová kůra, tymián

Energetická hodnota celkem: 1198 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 0, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 300 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na olivovém oleji orestuji jarní cibulku - tu bílou část a brambory. Osolím a opepřím. Pak přidám pórek a zbytek jarní cibulky a zase restuji.Pak lehce podlít, aby se suroviny nepřipalovaly. Přidám nastrouhanou citronovou kůru a tymián. Zaliji vroucí vodou a nechám chvilku povařit. Pak vše rozmixuji tyčákem, přidám zbytek citronové kůry a podle chuti dosolím. Navrch krému přidám lžičku Lučiny, nebo žervé a posypu čerstvými bylinkami které zrovna mám po ruce. Pařitka, petrželka, máta....

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři